Pentru arhitectura educationala, adesea, studentul este obiect si nu subiect al spatiului. Insa strategia Latitudine53 de design pentru etajul 3, o imagine contrastanta intre un spatiu clasic educational si unul public dinamic, viu si animat, este rezultatul atelierelor de design participativ cu studenti si profesori.In clase, peretii sunt albi si neutri iar pardoseala si mobila sunt deschise la culoare. Studentii si profesorii sunt cei ce coloreaza si isi apropriaza spatiul. In schimb, zonele publice sunt viu colorate iar mobilierul stimuleaza si genereaza interactiunea si colaborarea si modele non-formale de invatare. Destructurarea coridorului a fost unul dintre obiectivele principale. Design-ul porneste de la o gradina/amfiteatru in centrul spatiului careia ii sunt subordonate celelalte spatii publice si clasele. Coridorul se „dizolva” in buzunare individualizate prin materialitate si folosinta. Acestea sunt dedicate (1)lucrului individual sau prin colaborare (verde); (2)salilor speciale–laborator si examinare (albastru) sau (3)micului amfiteatru si impartasirii ideilor in agora (galben). Corpul de iluminat liniar este singurul element ce leaga si ancoreaza alveolele.

 

Scop: Renovare
Categorie: Invatamant
Anul finalizarii:2017
Suprafata (mp): 450
Locatie: Bucuresti, Romania

Close