Kid’s Factory a fost format după principiul unor fâșii de experiențe spațiale. Fiecare fâșie conține calități unice, care ajută la facilitarea interacțiunilor dintre utilizatori. Am hotărât să definim zone largi, de la unele foarte structurate, la cele aproape imperceptibile. Spațiile astfel rezultate nu sunt flexibile ci sunt sincronizate ( când un spațiu este folosit, nu poate exista fără a-i atribui un program anume). Astfel, o sală de clasă poate deveni un living room, un spațiu de birouri, de lucru sau un spațiu expozițional. Deși este un mediu static, scopul nostru este să exprimăm această legătură dintre timp, spațiu și loc ce schimbă natura experienței utilizatorilor, schimbând aceleași spații în momente diferite.

Spațiul poate fi trăit prin diferite niveluri de intensitate. Cu cât el capătă mai mult simbolism, rămâne mai puțin loc pentru explorare, în timp ce spațiile goale permit tranziții mai lente dar o înțelegere mai bună a spațiului. Limitele permeabile sunt o caracteristică a funcțiunilor generale găsite aici, ce folosesc texturi pentru a crea conexiuni și a coagula proiectul. Ca și într-un oraș, aceste conexiuni devin mai importante decât funcțiunile existente deoarece ele pot exista în prezența oricărei funcțiuni.

Scop: Proiect de Arhitectură

Locație: Laveno-Mombello, Italia

Close